GOŁĄBKI Z ZIEMNIAKAMI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
30 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
150,00 dag
Kapusta biała
100,00 dag
Ziemniaki
1,00 szt.
Jajko
8,00 dag
Cebula
2,00 dag
Tłuszcz
150,00 dag Kapusta biała100,00 dag Ziemniaki1,00 szt. Jajko8,00 dag Cebula2,00 dag Tłuszcz
GOŁĄBKI Z ZIEMNIAKAMI
  1. Kapustę sparzyć wrzątkiem. W ostudzone liście nakładać farsz przygotowany w sposób następujący: ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, osączyć na sicie.
  2. Przesmażyć na tłuszczu cebulę pokrojoną w drobną kostkę, Do ziemniaków dodać cebulę, jajko, sól, pieprz i dokładnie wymieszać.
  3. Przygotowane gołąbki ułożyć w rondlu, podlać wywarem z warzyw i kości, udusić. Podawać z sosem i ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*