GĘŚ PO STAROPOLSKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
40 minut
Czas gotowania
120 minut
Poziom trudności
trudny
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
1,00 szt.
Gęś
10,00 dag
Śliwki suszone
2,00 dag
Rodzynki
15,00 dag
Fasola perłowa sucha
10,00 dag
Boczek wędzony
10,00 dag
Kiełbasa
8,00 dag
Cebula
2,00 szt.
Ząbek czosnku
1,00 łyżka
Bazylia
1,00 szt. Gęś10,00 dag Śliwki suszone2,00 dag Rodzynki15,00 dag Fasola perłowa sucha10,00 dag Boczek wędzony10,00 dag Kiełbasa8,00 dag Cebula2,00 szt. Ząbek czosnku1,00 łyżka Bazylia
GĘŚ PO STAROPOLSKU
  1. Gęś natrzeć czosnkiem roztartym z solą i piec w piekarniku często polewając. Upieczoną gęś wyporcjować.
  2. Śliwki sparzyć, usunąć pestki, pokroić w drobną kostkę. Do sosu powstałego przy pieczeniu gęsi dodać śliwki i rodzynki, doprawić do smaku (odlawszy uprzednio nadmiar tłuszczu).
  3. Wyporcjowaną gęś włożyć do sosu i chwilę dusić. Fasolę ugotować do miękkości, na sypko.
  4. Boczek i kiełbasę pokroić w drobną kostkę i usmażyć z cebulą, przyprawić bazylią i połączyć z fasolą.
  5. Wszystko dodać, do gęsi i chwilę pod- dusić. Podawać z ziemniakami, kaszami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*