FILETY Z RYB MORSKICH Z PAPRYKĄ

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
30 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
0,70 Kilogram
Filetów z ryby morskiej
4,00 szt.
Ząbki czosnku
1,00 szk.
Białego wytrawnego wina
1,00 łyżka
Mąki
5,00 dag
Utarty żółty ser
2,00 łyżka
Masła
0,50 Szklanki
Śmietany
1,00 szczypt
Ostrej sproszkowanej papryki
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
0,70 Kilogram Filetów z ryby morskiej4,00 szt. Ząbki czosnku1,00 szk. Białego wytrawnego wina1,00 łyżka Mąki5,00 dag Utarty żółty ser2,00 łyżka Masła0,50 Szklanki Śmietany1,00 szczypt Ostrej sproszkowanej papryki1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu
FILETY Z RYB MORSKICH Z PAPRYKĄ
  1. Zamrożone filety opłukać, lekko rozmrozić, podzielić na porcje, natrzeć drobniutko posiekanym czosnkiem, oprószyć papryką. Zagotować wino z dodatkiem 1/2 szklanki wody, osolić. Do wrzątku włożyć przygotowane filety.
  2. Gotować na maleńkim ogniu. Płyn nie powinien wrzeć, jedynie lekko „mrugać”. Po 20 minutach wyjąć ugotowaną rybę, uważając, żeby nie uszkodzić, przechować na przykrytym półmisku ustawionym na parze
  3. Wywar gotować na dużym ogniu. Powinien odparować do objętości około 1 szklanki. Masło stopić, dodać przesianą mąkę, mieszając trzepaczką, z pozostałym wywarem. Mieszając, zagotować.
  4. Do gęstego sosu dodać ser i śmietanę, wymieszać, podgrzać, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Porcje ryby zalać sosem, posypać dekoracyjnie sproszkowaną czerwoną papryką, ozdobić listkami jarmużu. Podawać z dodatkiem ugotowanego na sypko ryżu i sałatek z warzyw.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*