FASOLA Z MIĘSEM W SOSIE POMIDOROWYM

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
25,00 dag
Boczku
35,00 dag
Fasoli Jaś
1,00 łyżka
Smalcu
1,50 szk.
Przecieru pomidorowego
1,00 szt.
Posiekana zielona pietruszka
1,00 łyżka
Mąki
3,00 szt.
Ząbek czosnku
1,00 szt.
Liść laurowy
3,00 szt.
Ziele angielskie
1,00 szt.
Estragon
25,00 dag Boczku35,00 dag Fasoli Jaś1,00 łyżka Smalcu1,50 szk. Przecieru pomidorowego1,00 szt. Posiekana zielona pietruszka1,00 łyżka Mąki3,00 szt. Ząbek czosnku1,00 szt. Liść laurowy3,00 szt. Ziele angielskie1,00 szt. Estragon
FASOLA Z MIĘSEM W SOSIE POMIDOROWYM
  1. Fasolę przebrać, umyć, namoczyć na parę godzin, ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyła. Ugotowaną fasolę osolić.
  2. Mięso lub boczek oczyścić, umyć, pokrajać w drobne kawałki, lekko podrumienić na smalcu, dodać pokrajaną w kostkę cebulę, skropić kilkoma łyżkami wody, osolić. Dusić na wolnym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać przyprawy.
  3. Uduszone mięso oprószyć przesianą mąką, wymieszać, dodać przecier pomidorowy, gotować chwilę. Połączyć z ugotowaną fasolą, przyprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem.
  4. Gotową potrawę wyłożyć na ogrzaną salaterkę. Podawać z dodatkiem ziemniaków lub pieczywa i sałatek z warzyw.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*