FASOLA Z GRZYBAMI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
25 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
40,00 dag
Fasoli białej
0,50 Kilogram
Pieczarek
15,00 dag
Cebuli
5,00 dag
Oliwy
0,50 Szklanki
Śmietany
2,00 szt.
Ząbki czosnku
2,00 szt.
Jajka ugotowane na twardo
5,00 łyżka
Posiekanej zielonej pietruszki
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
40,00 dag Fasoli białej0,50 Kilogram Pieczarek15,00 dag Cebuli5,00 dag Oliwy0,50 Szklanki Śmietany2,00 szt. Ząbki czosnku2,00 szt. Jajka ugotowane na twardo5,00 łyżka Posiekanej zielonej pietruszki1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu
FASOLA Z GRZYBAMI
  1. Fasolę przebrać, umyć. Namoczyć w ostudzonej przegotowanej wodzie. Pozostawić na noc. Ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyła. Pod koniec gotowania osolić. Pieczarki lub grzyby oczyścić, umyć, a następnie drobno poszatkować.
  2. Obraną cebulę opłukać, drobno posiekać i lekko podrumienić na oliwie lub oleju, dodać pieczarki, osolić, skropić wodą i udusić pod przykryciem do miękkości, wymieszać ze śmietaną, sprawdzić smak, ewentualnie przyprawić solą
  3. Czosnek obrać, opłukać, drobno posiekać. Ugotowaną fasolę odcedzić, wymieszać z czosnkiem, oprószyć pieprzem, wyłożyć na półmisek, polać sosem' pieczarkowym, posypać posiekanymi drobno jajami, ugotowanymi na twardo, i zieloną pietruszką. Podawać jako danie obiadowe z dodatkiem surówek.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*