FASOLA W SOSIE WARZYWNYM

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
30 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
40,00 dag
Fasoli
25,00 dag
Selera
25,00 dag
Cebuli
2,00 szt.
Jabłka
2,00 łyżka
Pasty pomidorowej
4,00 szt.
Ząbki czosnku
2,00 szt.
Goździki
10,00 dag
Utartego żółtego sera
1,00 szczypt
Soli
40,00 dag Fasoli25,00 dag Selera25,00 dag Cebuli2,00 szt. Jabłka2,00 łyżka Pasty pomidorowej4,00 szt. Ząbki czosnku2,00 szt. Goździki10,00 dag Utartego żółtego sera1,00 szczypt Soli
FASOLA W SOSIE WARZYWNYM
  1. Fasolę przebrać, umyć, zmieniając kilkakrotnie wodę. Namoczyć w chłodnej przegotowanej wodzie, pozostawić na noc. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyła. Ugotowaną fasolę osolić, podgrzać chwilę na wolnym ogniu, odstawić, Selery i jabłka umyć, obrać, pokrajać.
  2. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać, połączyć z selerami i jabłkami, osolić, zalać wrzącą wodą (1 1/2 szklanki). Ugotować do miękkości, ostudzić, zmiksować lub przetrzeć przez sito. Przecier podgrzać, wymieszać z pastą pomidorową, dodając jednocześnie roztarty z solą czosnek i zmielone goździki.
  3. Przyprawić do smaku solą, sproszkowaną ostrą papryką i cukrem. Fasolę odcedzić z wywaru, zalać gorącym sosem, posypać utartym serem. Podawać jako samodzielną potrawę z dodatkiem surówek.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*