FASOLA W SOSIE POMIDOROWYM

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
40 minut
Porcje
2 osoby
Autor
Opublikowano
40,00 dag
Fasola "Jaś"
75,00 dag
Pomidor
3,00 łyż.
Oliwa
7,00 dag
Śmietana
4,00 szt.
Ząbek czosnku
10,00 dag
Ser żółty
6,00 łyż.
Posiekana zielona pietruszka
40,00 dag Fasola "Jaś"75,00 dag Pomidor3,00 łyż. Oliwa7,00 dag Śmietana4,00 szt. Ząbek czosnku10,00 dag Ser żółty6,00 łyż. Posiekana zielona pietruszka
FASOLA W SOSIE POMIDOROWYM
  1. Fasolę przebrać, umyć, namoczyć w ostudzonej przegotowanej wodzie, pozostawić na noc. Ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyła, pod koniec gotowania posolić.
  2. Pomidory umyć, sparzyć wrzącą wodą, zdjąć skórki, obrane pokrajać w plasterki, włożyć do rondelka, dodać olej lub oliwę, osolić, udusić na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
  3. Uzyskany w ten sposób sos przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i roztartym z solą czosnkiem. Sos wymieszać ze śmietaną.
  4. Ugotowaną fasolę odcedzić, wymieszać z utartym serem, wyłożyć na półmisek, polać przygotowanym sosem, posypać posiekaną pietruszką.
  5. Amatorzy mogą wzbogacić potrawę dodatkiem pokrajanej w cienkie plastry i lekko podsmażonej kiełbasy albo jaj ugotowanych na twardo. Wyłożoną na półmisek fasolę obkłada się dookoła ćwiartkami jaj lub kiełbasą. Podawać jako danie obiadowe z dodatkiem sałaty.

One comment

  1. Daniel said on 26 listopada, 2019 Odpowiedz

    wysoka zawartosc bialka, niska zawartosc tluszczu, wysoka zawartosc blonnika pokarmowego, produkt odpowiedni dla wegetarian fasola biala (51%), pomidory (34%), woda, cukier, ocet spirytusowy, skrobia kukurydziana modyfikowana, sol, ekstrakty przypraw, ekstrakt ziolowy

    No votes yet.
    Please wait...

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*