FASOLA PO POLSKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
25 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
25,00 dag
Fasola
8,00 dag
Cebula
16,00 dag
Kiełbasa
8,00 dag
Boczek wędzony
6,00 dag
Smalec
1,00 dag
Mąka
0,40 l
Wywar z kości i włoszczyzny
2,00 dag
Miód
1,00 dag
Rodzynki
1,00 szt.
Cytryna
2,00 szt.
Ząbek czosnku
25,00 dag Fasola8,00 dag Cebula16,00 dag Kiełbasa8,00 dag Boczek wędzony6,00 dag Smalec1,00 dag Mąka0,40 l Wywar z kości i włoszczyzny2,00 dag Miód1,00 dag Rodzynki1,00 szt. Cytryna2,00 szt. Ząbek czosnku
FASOLA PO POLSKU
  1. Fasolę ugotować do miękkości na sypko. Ze smalcu i mąki sporządzić zasmażkę i rozprowadzić wywarem.
  2. Kiełbasę pokroić w plastry, boczek w paski i zasmażyć z drobno posiekaną cebulą. Dodać miód i drobno posiekane rodzynki.
  3. Zmieszać z zasmażką, doprawić do smaku czosnkiem, solą, pieprzem i cytryną, zagotować.
  4. Połączyć z ugotowaną fasolą i całość chwilę dusić. Podawać z pieczywem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*