- Czas przygotowania
- 25 minut
- Czas gotowania
- 40 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 6 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 28 kwietnia 2017
- 25,00 dag
- Fasola
- 8,00 dag
- Cebula
- 16,00 dag
- Kiełbasa
- 8,00 dag
- Boczek wędzony
- 6,00 dag
- Smalec
- 1,00 dag
- Mąka
- 0,40 l
- Wywar z kości i włoszczyzny
- 2,00 dag
- Miód
- 1,00 dag
- Rodzynki
- 1,00 szt.
- Cytryna
- 2,00 szt.
- Ząbek czosnku
- Fasolę ugotować do miękkości na sypko. Ze smalcu i mąki sporządzić zasmażkę i rozprowadzić wywarem.
- Kiełbasę pokroić w plastry, boczek w paski i zasmażyć z drobno posiekaną cebulą. Dodać miód i drobno posiekane rodzynki.
- Zmieszać z zasmażką, doprawić do smaku czosnkiem, solą, pieprzem i cytryną, zagotować.
- Połączyć z ugotowaną fasolą i całość chwilę dusić. Podawać z pieczywem.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!