CYNADRY NA WINIE

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
60,00 dag
Cynadry wieprzowe
4,00 dag
Masło
15,00 dag
Cebula
0,25 l
Wino białe wytrawne
0,20 l
Woda
1,00 szt.
Cytryna
1,00 szt.
Natka pietruszki
60,00 dag Cynadry wieprzowe4,00 dag Masło15,00 dag Cebula0,25 l Wino białe wytrawne0,20 l Woda1,00 szt. Cytryna1,00 szt. Natka pietruszki
CYNADRY NA WINIE
  1. Cynadry wymoczyć w wodzie, obgotować, pokrajać w talarki. Tak przygotowane cynadry włożyć do rondla, dodać łyżkę masła, wodę i dusić na niewielkim ogniu.
  2. Gdy się na wpół uduszą, dodać drobno posiekaną cebulę, natkę pietruszki, oprószyć mąką. Pod koniec duszenia podlać winem, dodać sól, pieprz, pozostałe masło i sok z cytryny.
  3. Nie gotować, bo cynadry stwardnieją. Podawać z kaszą gryczaną lub ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*