- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 60 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 26 kwietnia 2017
- 60,00 dag
- Cynadry wieprzowe
- 4,00 dag
- Masło
- 15,00 dag
- Cebula
- 0,25 l
- Wino białe wytrawne
- 0,20 l
- Woda
- 1,00 szt.
- Cytryna
- 1,00 szt.
- Natka pietruszki
- Cynadry wymoczyć w wodzie, obgotować, pokrajać w talarki. Tak przygotowane cynadry włożyć do rondla, dodać łyżkę masła, wodę i dusić na niewielkim ogniu.
- Gdy się na wpół uduszą, dodać drobno posiekaną cebulę, natkę pietruszki, oprószyć mąką. Pod koniec duszenia podlać winem, dodać sól, pieprz, pozostałe masło i sok z cytryny.
- Nie gotować, bo cynadry stwardnieją. Podawać z kaszą gryczaną lub ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!