CIASTO NALEŚNIKOWE NA PIWIE

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
15 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
25,00 dag
Mąka
0,25 l
Piwo jasne
2,50 dag
Oliwa
0,25 l
Woda
3,00 szt.
Jajko
10,00 dag
Tłuszcz
25,00 dag Mąka0,25 l Piwo jasne2,50 dag Oliwa0,25 l Woda3,00 szt. Jajko10,00 dag Tłuszcz
CIASTO NALEŚNIKOWE NA PIWIE
  1. Rozmieszać jajka z oliwą i piwem, dodać mąkę, rozetrzeć dokładnie na gładkie ciasto. Pozostawić na 2 godziny.
  2. Następnie dodać letnią wodę i pozostawić jeszcze na 3 minuty.
  3. Naleśniki można nadziewać farszem z ryb, mięsa i warzyw.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*