CEBULA NADZIEWANA GRZYBAMI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
100,00 dag
Cebula
50,00 dag
Pieczarki
4,00 szt.
Jajko
6,00 dag
Bułka tarta
10,00 dag
Oliwa
100,00 dag Cebula50,00 dag Pieczarki4,00 szt. Jajko6,00 dag Bułka tarta10,00 dag Oliwa
CEBULA NADZIEWANA GRZYBAMI
  1. Trzy jajka ugotować na twardo, obrać, posiekać. Cebulę opłukać, wrzucić na wrzącą wodę, obgotować, osączyć, a gdy wystygnie, wydrążyć.
  2. Wydrążone środki posiekać i udusić z dodatkiem oliwy. Grzyby oczyścić, umyć, pokrajać, dodać do cebuli, udusić do miękkości.
  3. Wymieszać z surowym jajkiem i tartą bułką. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać posiekane jaja.
  4. Przygotowanym nadzieniem napełnić wydrążone cebule, ułożyć w płaskim rondlu, skropić pozo stałą oliwą i podlać wrzącą wodą.
  5. Udusić na wolnym ogniu pod przykryciem. Podawać z dodatkiem sosu pietruszkowego, ziemniaków i z surówkami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*