BUDYŃ Z BUŁKI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Deser
Autor
Opublikowano
40,00 dag
Bułka
2,00 dag
Masło
2,00 dag
Bułka tarta
50,00 dag
Jabłko
10,00 dag
Rodzynki
10,00 dag
Cukier
2,00 szt.
Jajko
0,13 l
Mleko
1,00 łyż.
Cynamon
40,00 dag Bułka2,00 dag Masło2,00 dag Bułka tarta50,00 dag Jabłko10,00 dag Rodzynki10,00 dag Cukier2,00 szt. Jajko0,13 l Mleko1,00 łyż. Cynamon
BUDYŃ Z BUŁKI
  1. Bułkę pokroić na cienkie kromki. Jabłka obrać, pokroić w krążki. Rondel lub formę do budyniu wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.
  2. Układać warstwami bułkę, jabłka posypane rodzynkami i cukrem wymieszanym z mielonym cynamonem; warstwa bułki powinna być na dnie i na wierzchu.
  3. Wszystko zalać jajkami rozmieszanymi z mlekiem. Gotować na. parze lub piec w gorącym piekarniku około godziny. Podawać z sokiem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*