BROKUŁY GOTOWANE PODAWANE NA ZIMNO

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
5 minut
Czas gotowania
10 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Śniadanie
Autor
Opublikowano
100,00 dag
Brokuły
1,00 szt.
Cytryna
1,00 łyż.
Cukier
1,00 łyżka
Oliwa
100,00 dag Brokuły1,00 szt. Cytryna1,00 łyż. Cukier1,00 łyżka Oliwa
BROKUŁY GOTOWANE PODAWANE NA ZIMNO
  1. Brokuły umyć, osączyć. Zagotować wodę z dodatkiem soli i cukru, tak jak do gotowania kalafiorów.
  2. Do wrzącej wody włożyć przygotowane brokuły, ugotować do miękkości, ostudzić, odcedzić, wyłożyć na półmisek w całości lub pokrajane na mniejsze kawałki, oprószyć lekko pieprzem, skropić sokiem z cytryny i oliwą lub olejem sojowym.
  3. Ugotowane i ostudzone brokuły można także podawać z dodatkiem sosu czosnkowego lub tatarskiego.
  4. W każdym przypadku warto przed podaniem posypać drobno posiekaną zieloną pietruszką, najlepiej naciową.
  5. Potrawę ozdobić pokrajanymi w cząstki pomidorami lub obręczami czerwonej papryki. Podawać z jajami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*