BARSZCZ WIEJSKI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
35 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
25,00 dag
Włoszczyzna
50,00 dag
Kość
50,00 dag
Burak
0,25 l
Kwas z ogórków
2,50 l
Woda
12,00 dag
Śmietana
1,00 szt.
Ząbek czosnku
1,00 łyżka
Cukier
2,00 szt.
Liść laurowy
25,00 dag Włoszczyzna50,00 dag Kość50,00 dag Burak0,25 l Kwas z ogórków2,50 l Woda12,00 dag Śmietana1,00 szt. Ząbek czosnku1,00 łyżka Cukier2,00 szt. Liść laurowy
BARSZCZ WIEJSKI
  1. Buraki dokładnie wymyć, ugotować w łupinach.
  2. Następnie obrać, pokroić w cienkie paski, zalać przygotowanym wywarem z włoszczyzny i kości i wolno gotować około 30 minut, dodając część kwasu z ogórków.
  3. Na końcu dodać pozostałą ilość kwasu, śmietanę, roztarty z solą czosnek i liść laurowy.
  4. Doprawić do smaku, zagotować. Podawać z fasolą ugotowaną na sypko lub z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*