BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY NA ZAKWASIE Z OGÓRKÓW

Rating: 4.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
2,00 dag
Mąka
12,00 dag
Śmietana
0,25 l
Kwas z ogórków
30,00 dag
Burak
1,25 l
Woda
25,00 dag
Włoszczyzna bez kapusty
50,00 dag
Kość
2,00 dag Mąka12,00 dag Śmietana0,25 l Kwas z ogórków30,00 dag Burak1,25 l Woda25,00 dag Włoszczyzna bez kapusty50,00 dag Kość
BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY NA ZAKWASIE Z OGÓRKÓW
  1. Ugotować wywar z kości i włoszczyzny, dodać pokrojone w plastry buraki. Do ugotowanego i przecedzonego wywaru dodać kwas z ogórków kwaszonych oraz śmietanę wymieszaną z mąką.
  2. Całość zagotować, doprawić do smaku przyprawami i posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*