- Czas przygotowania
- 15 minut
- Czas gotowania
- 60 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 25 kwietnia 2017
- 2,00 dag
- Mąka
- 12,00 dag
- Śmietana
- 0,25 l
- Kwas z ogórków
- 30,00 dag
- Burak
- 1,25 l
- Woda
- 25,00 dag
- Włoszczyzna bez kapusty
- 50,00 dag
- Kość
- Ugotować wywar z kości i włoszczyzny, dodać pokrojone w plastry buraki. Do ugotowanego i przecedzonego wywaru dodać kwas z ogórków kwaszonych oraz śmietanę wymieszaną z mąką.
- Całość zagotować, doprawić do smaku przyprawami i posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!