BABKA ZIEMNIACZANA Z MIĘSEM

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Czas przygotowania
25 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
50,00 dag
Ziemniaki
4,00 dag
Masło
4,00 szt.
Jajko
25,00 dag
Mięso wołowe bez kości (z udźcca)
2,00 dag
Tłuszcz
10,00 dag
Cebula
12,00 dag
Śmietana
BABKA ZIEMNIACZANA Z MIĘSEM
  1. Ugotowane ziemniaki utrzeć z masłem na masę, dodać żółtka, sól, wymieszać z ubitą pianą z białek.
  2. Przyrządzić farsz: mięso wołowe zemleć, dodać do niego usmażoną cebulę, jajko, śmietanę i małą łyżeczkę utartych ziemniaków, wymieszać.
  3. Połowę masy z ziemniaków włożyć do wysmarowanego rondla, przełożyć raz lub dwa razy farszem, przykryć masą z ziemniaków.
  4. Upiec w piecu. Podawać z ostrymi sosami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*