- Czas przygotowania
- 10 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Dodatek
- Autor
- Opublikowano
- 20 listopada 2019
- 3,00 szt.
- Cebula
- 1,00 łyżka
- Masło
- 0,50 szk.
- Wywar z warzyw
- 1,00 szk.
- Wino białe wytrawne
- 15,00 dag
- Pieczarki
- 4,00 łyżka
- Posiekana zielona pietruszka
- 1,00 szczypt
- Sól
- 1,00 szczypt
- Pieprz
- Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać. Pieczarki oczyścić, dokładnie umyć, posiekać, a następnie udusić z cebulą i dodatkiem masła (margaryny), dolać nieco wody lub wywaru z warzyw, gotować pod przykryciem około 20 minut.
- Przetrzeć przez sito, wymieszać z winem, podgrzać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać na gorąco jako dodatek do kotletów z warzyw, kasz i grochu czy fasoli.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!