OGÓRKOWA SAŁATKA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
10 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
70,00 dag
Ogórek świeży
5,00 szt.
Gałązki mięty
30,00 dag
Twarożek
6,00 dag
Śmietana
0,50 szt.
Natka pietruszki
70,00 dag Ogórek świeży5,00 szt. Gałązki mięty30,00 dag Twarożek6,00 dag Śmietana0,50 szt. Natka pietruszki
OGÓRKOWA SAŁATKA
  1. Wybrać bardzo świeże, cienkie, długie ogórki, umyć, osuszyć, pokrajać jak najcieniej w plasterki wraz ze skórką. Gałązki mięty umyć. Jedną odłożyć do dekoracji.
  2. Pozostałe osuszyć, oberwać listki i drobniutko posiekać. Twarożek wyłożyć do miski, dodać śmietanę, wymieszać.
  3. Masę twarogową połączyć z posiekanymi listkami mięty, przyprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie wymieszać z pokrajanymi w plasterki ogórkami, wyłożyć na salaterkę, posypać posiekaną zieloną pietruszką i sproszkowaną papryką, ozdobić listkami mięty, oberwanymi z pozostawionej gałązki.
  4. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu na kolację lub śniadanie z dodatkiem pieczywa z masłem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*