BAKŁAŻAN „AU GRATIN”

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
30 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
80,00 dag
Bakłażan
2,00 szt.
Jajko
20,00 dag
Twarożek
10,00 dag
Utarty żółty ser
8,00 dag
Masło
1,00 szt.
Natka pietruszki
80,00 dag Bakłażan2,00 szt. Jajko20,00 dag Twarożek10,00 dag Utarty żółty ser8,00 dag Masło1,00 szt. Natka pietruszki
BAKŁAŻAN „AU GRATIN”
  1. Bakłażany umyć, osuszyć, odkrajać nasadę szypułki i obrumienie równomiernie na grillu lub w piekarniku (skórka powinna sczernieć). Obrać ze skórki.
  2. Miąższ posiekać i wraz z przetartym przez sito twarogiem utrzeć w donicy, dodając kolejno po jajku, a następnie dodać utarty żółty ser i posiekaną pietruszkę.
  3. Wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Żaroodporne naczynie posmarować masłem, napełnić przygotowaną potrawą, wyrównać, skropić stopionym masłem.
  4. Zapiec w nagrzanym piekarniku. Podawać na gorąco z dodatkiem grzanek z surówką z pomidorów.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*