- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 60 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 12 maja 2017
- 12,00 dag
- Mąka ziemniaczana
- 3,00 dag
- Mąka
- 100,00 dag
- Ziemniaki
- 15,00 dag
- Wieprzowina gotowana
- 10,00 dag
- Kiełbasa zwyczajna
- 8,00 dag
- Cebula
- 1,00 szt.
- Jajko
- 10,00 dag
- Słonina
- 10,00 dag
- Boczek wędzony
- 1,50 dag
- Bułka tarta
- 1,00 dag
- Smalec
- 1,00 szt.
- Zielenina
- Ziemniaki zetrzeć na tarce, dodać jajko, mąkę, pokrojone w kostkę ugotowane mięso.
- Następnie drobno pokroić słoninę i cebulę, podsmażyć wraz z pokrojoną w grubą kostkę kiełbasą, dodać do ziemniaków. Wszystkie składniki dobrze wymieszać, doprawić do smaku.
- Do brytfanny wysmarowanej smalcem i wysypanej bułką tartą wlać przygotowaną masę, wstawić do gorącego piekarnika i piec około 40 minut.
- Podawać rejbak polany zrumienionym wędzonym boczkiem i posypany zieleniną.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!