- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 80 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 19 kwietnia 2017
- 100,00 dag
- Wołowina bez kości
- 10,00 dag
- Tłuszcz
- 2,00 dag
- Mąka
- 12,00 dag
- Śmietana
- 15,00 dag
- Cebula
- 1,50 dag
- Grzyby suszone
- 10,00 dag
- Chleb razowy
- Mięso wyporcjować, rozbić. Grzyby ugotować. Następnie wyjąć, pokroić w grube paski, zmieszać z podsmażoną cebulą.
- Na plastry mięsa kłaść pokrojony w kostkę chleb razowy, a następnie grzyby z cebulą.
- Mięso zwinąć, oprószyć solą, mąką, podsmażyć, a następnie dusić do miękkości w wywarze z grzybów.
- Sos doprawić śmietaną i przyprawami, zagotować, podawać z kluskami, ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!