- Czas przygotowania
- 15 minut
- Czas gotowania
- 35 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 6 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 15 lutego 2017
- 25,00 dag
- Włoszczyzna
- 50,00 dag
- Kość
- 50,00 dag
- Burak
- 0,25 l
- Kwas z ogórków
- 2,50 l
- Woda
- 12,00 dag
- Śmietana
- 1,00 szt.
- Ząbek czosnku
- 1,00 łyżka
- Cukier
- 2,00 szt.
- Liść laurowy
- Buraki dokładnie wymyć, ugotować w łupinach.
- Następnie obrać, pokroić w cienkie paski, zalać przygotowanym wywarem z włoszczyzny i kości i wolno gotować około 30 minut, dodając część kwasu z ogórków.
- Na końcu dodać pozostałą ilość kwasu, śmietanę, roztarty z solą czosnek i liść laurowy.
- Doprawić do smaku, zagotować. Podawać z fasolą ugotowaną na sypko lub z ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!