- Czas przygotowania
- 15 minut
- Czas gotowania
- 50 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 26 marca 2017
- 20,00 dag
- Fasola
- 60,00 dag
- Ziemniaki
- 1,50 l
- Woda
- 5,00 dag
- Boczek wędzony
- 5,00 dag
- Słonina
- 8,00 dag
- Cebula
- 1,00 szt.
- Natka pietruszki
- 1,00 łyżka
- Majeranek
- 30,00 dag
- Mąka
- 1,00 szt.
- Jajko
- Fasolę ugotować na sypko. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę, podobnie pokroić boczek.
- Boczek i ziemniaki wrzucić do wody, ugotować do miękkości. Następnie dodać ugotowaną fasolę.
- Przygotować zacierki, dodać do zupy i ugotować. Cebulę i słoninę przesmażyć na tłuszczu i również dodać do zupy.
- Doprawić ją solą, majerankiem. Podawać posypaną natką pietruszki.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!