- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 60 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 10 maja 2017
- 6,00 dag
- Ryż
- 1,00 szt.
- Kurczak
- 6,00 dag
- Wątroba z kurczaka
- 10,00 dag
- Wątroba cielęca
- 10,00 dag
- Pieczarki
- 2,00 dag
- Masło
- 10,00 dag
- Marchew
- 3,00 dag
- Pietruszka
- 2,50 dag
- Seler
- 0,25 l
- Wino białe wytrawne
- 1,00 szt.
- Liść laurowy
- Ugotować ryż na sypko, wymieszać z drobno pokrojonymi, usmażonymi pieczarkami i wątrobą, posolić.
- Farszem tym nadziać kurczaka, włożyć do środka kawałek masła, zeszyć go, natrzeć solą.
- Włożyć do rondla przygotowanego kurczaka, pokrojone w plasterki warzywa, liść laurowy, pieprz, podlać wodą i dusić do miękkości.
- Sos przetrzeć przez sito, dodać wino. Można podprawić zasmażką. Podawać z ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!