- Czas przygotowania
- 15 minut
- Czas gotowania
- 15 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Deser
- Autor
- Opublikowano
- 5 maja 2017
- 50,00 dag
- Ser twarogowy
- 1,00 szt.
- Żółtko
- 1,00 szt.
- Jajko
- 2,00 dag
- Masło
- 3,00 dag
- Mąka
- 0,50 dag
- Cukier waniliowy
- 1,00 szt.
- Skórka z cytryny
- 10,00 dag
- Tłuszcz
- Ser zemleć, dodać żółtko, całe jajko, masło, cukier wanilinowy, staną skórkę z cytryny.
- Wszystkie składniki wymieszać i dodać mąkę.
- Kłaść ciasto na patelnię z tłuszczem i formować okrągłe placuszki. Podawać posypane cukrem.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!