- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 30 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 6 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 4 maja 2017
- 150,00 dag
- Kapusta biała
- 100,00 dag
- Ziemniaki
- 1,00 szt.
- Jajko
- 8,00 dag
- Cebula
- 2,00 dag
- Tłuszcz
- Kapustę sparzyć wrzątkiem. W ostudzone liście nakładać farsz przygotowany w sposób następujący: ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, osączyć na sicie.
- Przesmażyć na tłuszczu cebulę pokrojoną w drobną kostkę, Do ziemniaków dodać cebulę, jajko, sól, pieprz i dokładnie wymieszać.
- Przygotowane gołąbki ułożyć w rondlu, podlać wywarem z warzyw i kości, udusić. Podawać z sosem i ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!