- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 45 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 4 maja 2017
- 90,00 dag
- Filet z karmazyna
- 3,00 dag
- Olej
- 10,00 dag
- Boczek wędzony
- 15,00 dag
- Cebula
- 4,50 dag
- Koncentrat pomidorowy
- 2,00 dag
- Mąka
- 0,25 l
- Wywar rybny
- 1,00 łyżka
- Papryka mielona
- Boczek pokroić w paski, podsmażyć razem z pokrojoną cebulą, dodać koncentrat pomidorowy, paprykę oraz zrumienioną mąkę.
- Całość rozprowadzić wywarem z ryby lub wodą. doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Filety z ryb pokroić na porcje, posolić, oprószyć mąką, usmażyć i zalać sosem. Podawać z makaronami, kaszami, ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!