- Czas przygotowania
- 30 minut
- Czas gotowania
- 60 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 6 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 3 stycznia 2017
- 75,00 dag
- Kapusta kwaszona
- 2,00 l
- Woda
- 8,00 dag
- Cebula
- 0,50 dag
- Grzyby suszone
- 80,00 dag
- Schab z kością
- 25,00 dag
- Włoszczyzna
- 1,00 szt.
- Ząbek czosnku
- Schab z włoszczyzną ugotować do miękkości. Schab oddzielić od kości. Osobno udusić kapustę z rozdrobnioną cebulą.
- Oddzielnie ugotować grzyby i pokroić w paski.
- Wyporcjowany schab oraz pozostałe składniki połączyć z wywarem otrzymanym z gotowania schabu i włoszczyzny, doprawić czosnkiem roztartym z solą i pieprzem, zagotować. Podawać z ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!