- Czas przygotowania
- 30 minut
- Czas gotowania
- 40 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 6 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 1 maja 2017
- 90,00 dag
- Baranina z kością
- 30,00 dag
- Kapusta kwaszona
- 1,50 l
- Woda
- 1,00 dag
- Grzyby suszone
- 100,00 dag
- Ziemniaki
- 8,00 dag
- Cebula
- 2,00 szt.
- Ziele angielskie
- 1,00 szt.
- Ząbek czosnku
- Mięso ugotować, oddzielić od kości, wyporcjować. Do wywaru z mięsa dodać kapustę kwaszoną, pokrojoną cebulę, przyprawy, ugotować.
- Grzyby ugotować i pokroić w cienkie paski.
- Do ugotowanej kapusty dodać grzyby razem z wywarem, połączyć z uprzednio ugotowanymi ziemniakami pokrojonymi w kostkę i mięsem. Podawać z pieczywem.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!