- Czas przygotowania
- 15 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Przekąska
- Autor
- Opublikowano
- 3 września 2019
- 10,00 dag
- Mlecza
- 6,00 łyżka
- Posiekanego szczypiorku
- 2,00 szt.
- Pęczki rzodkiewek
- 40,00 dag
- Ser twarogowy
- 2,00 łyżka
- Listki estragonu
- 1,00 szk.
- Śmietany
- 1,00 szczypt
- Soli
- 1,00 szczypt
- Pieprzu
- Ser twarogowy (niekwaśny) pokrajać w drobną kostkę. Rzodkiewki i liście mlecza umyć, osączyć. Odrzucić wyrośnięte liście rzodkiewek, pozostawiając jedynie młode, środkowe.
- Rzodkiewki pokrajać w plasterki, a młode ich listki wraz z liśćmi mlecza drobno posiekać, wymieszać ze śmietaną, połączyć z serem, szczypiorkiem i estragonem.
- Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu na kolację lub śniadanie. Zawsze z dodatkiem pieczywa.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!