ZAPIEKANKA Z KASZY KRAKOWSKIEJ, BROKUŁÓW I SERA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
10 minut
Czas gotowania
30 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
2 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
20,00 dag
Brokuły
35,00 dag
Kasza krakowska
3,00 szt.
Jajko
25,00 dag
Utarty żółty ser
4,00 łyż.
Posiekana zielona pietruszka
1,00 łyż.
Margaryna
20,00 dag Brokuły35,00 dag Kasza krakowska3,00 szt. Jajko25,00 dag Utarty żółty ser4,00 łyż. Posiekana zielona pietruszka1,00 łyż. Margaryna
ZAPIEKANKA Z KASZY KRAKOWSKIEJ, BROKUŁÓW I SERA
  1. Brokuły umyć, ugotować, wkładając do wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru. Na wpół miękkie odcedzić, odkrajać różyczki. Łodyżki pokrajać w poprzek na małe kawałki.
  2. Kaszę zalać dwiema szklankami wrzącej wody, dodać 1/2 łyżki masła (margaryny). Ugotować na sypko. Białka jaj ubić na pianę, wymieszać z ugotowaną kaszą, utartym serem, zieloną pietruszką i brokułami, dodać żółtka.
  3. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Masę wyłożyć do rondla posmarowanego resztą masła (margaryny). Zapiec, wstawiając do nagrzanego piekarnika.
  4. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Masę wyłożyć do rondla posmarowanego resztą masła (margaryny). Zapiec, wstawiając do nagrzanego piekarnika.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*