PAPRYKA NADZIEWANA RYŻEM

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
50 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
12,00 szt.
Papryka
15,00 dag
Ryż
3,00 szt.
Jajko ugotowane na twardo
1,00 szt.
Jajko
1,00 szt.
Natka pietruszki
10,00 dag
Oliwa
3,00 dag
Bułka tarta
4,00 dag
Pasta pomidorowa
PAPRYKA NADZIEWANA RYŻEM
  1. Ugotowane jaja obrać i posiekać. Ryż przebrać, umyć, ugotować tak jak kluski, w dużej ilości wody. Miękki odcedzić, wymieszać z surowym jajem, zieloną pietruszką, posiekanymi jajami, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  2. Paprykę umyć, wykrajać gniazda nasienne, opłukać. Napełnić strąki nadzieniem z ryżu. Nadzianą paprykę ułożyć w niskim, szerokim rondlu, podlać oliwą lub olejem.
  3. Dusić pod przykryciem, podlewając od czasu do czasu wrzącą wodą.
  4. Gdy papryka zmięknie, do sosu dodać pastę pomidorową i tartą bułkę, jeszcze chwilkę poddusić, przyprawić sos solą i pieprzem lub czerwoną papryką do smaku. Można dodać odrobinę cukru. Podawać z dodatkiem surówek.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*