FARSZYNKI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
30 minut
Czas gotowania
15 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
90,00 dag
Ziemniaki gotowane
25,00 dag
Mąka ziemniaczana
2,00 szt.
Jajko
15,00 dag
Mięso gotowane wieprzowe
2,00 szt.
Jajko ugotowane na twardo
8,00 dag
Cebula
10,00 dag
Smalec
90,00 dag Ziemniaki gotowane25,00 dag Mąka ziemniaczana2,00 szt. Jajko15,00 dag Mięso gotowane wieprzowe2,00 szt. Jajko ugotowane na twardo8,00 dag Cebula10,00 dag Smalec
FARSZYNKI
  1. Ugotowane ziemniaki zemleć, dodać jajka, sól, mąkę, wyrobić ciasto.
  2. Przyrządzić farsz: mięso zemleć razem z podsmażoną cebulą, pieprzem i ugotowanymi jajkami, wszystko wymieszać na jednolitą masę.
  3. Z ciasta uformować wałek, kroić na kawałki, kształtować placuszki, nakładać na nie farsz, zawijać i formować kotlety.
  4. Smażyć na smalcu na jasnozłoty kolor. Podawać z różnymi sosami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*