BARSZCZ KRÓLEWSKI

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Czas przygotowania
35 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
trudny
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
1,00 łyż.
Lubczyk
1,00 szt.
Liść laurowy
1,00 szt.
Ziele angielskie
1,00 szt.
Ząbek czosnku
8,00 dag
Rodzynki
2,00 szt.
Żółtko
10,00 dag
Chleb razowy
2,50 dag
Grzyby suszone
1,00 l
Rosół z mięsa wołowego
50,00 dag
Burak ćwikłowy
1,00 łyż.
Tymianek
1,00 łyż.
Szafran
1,00 szt.
Cytryna
BARSZCZ KRÓLEWSKI
  1. W części rosołu ugotować pokrojone w plasterki buraki. Grzyby ugotować oddzielnie w małej ilości wody.
  2. Pod koniec gotowania rosołu dodać skórkę z chleba razowego, przyprawy, pozostały rosół i wywar z grzybów.
  3. Po zagotowaniu przecedzić, dodać rodzynki, pokrojone w paski grzyby i zaciągnąć żółtkami, nie gotować.
  4. Doprawić sokiem z cytryny. Podawać w filiżankach z grzankami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*