BABKA ZIEMNIACZANA

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
100,00 dag
Ziemniaki
0,05 l
Mleko
6,00 dag
Tłuszcz
1,00 dag
Koperek
BABKA ZIEMNIACZANA
  1. Ziemniaki pokroić na ćwierć plasterki grubości 2—3 mm. Prodiż lub rondel wysmarować grubo tłuszczem.
  2. Pokrojone ziemniaki posolić, posypać pieprzem, dodać pokrojony koperek i po wymieszaniu włożyć do rondla.
  3. Na wierzch położyć resztę tłuszczu. Skropić mlekiem.
  4. Wstawić do gorącego piekarnika i piec pod przykryciem do miękkości.
  5. Pod koniec zdjąć przykrycie, aby ziemniaki się zrumieniły. Podawać polaną kwaśną śmietaną.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*