BABKA ZIEMNIACZANA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
100,00 dag
Ziemniaki
0,05 l
Mleko
6,00 dag
Tłuszcz
1,00 dag
Koperek
100,00 dag Ziemniaki0,05 l Mleko6,00 dag Tłuszcz1,00 dag Koperek
BABKA ZIEMNIACZANA
  1. Ziemniaki pokroić na ćwierć plasterki grubości 2—3 mm. Prodiż lub rondel wysmarować grubo tłuszczem.
  2. Pokrojone ziemniaki posolić, posypać pieprzem, dodać pokrojony koperek i po wymieszaniu włożyć do rondla.
  3. Na wierzch położyć resztę tłuszczu. Skropić mlekiem.
  4. Wstawić do gorącego piekarnika i piec pod przykryciem do miękkości.
  5. Pod koniec zdjąć przykrycie, aby ziemniaki się zrumieniły. Podawać polaną kwaśną śmietaną.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*