BABKA ZIEMNIACZANA Z PIECZARKAMI

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Czas przygotowania
15 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
60,00 dag
Ziemniaki gotowane
4,00 szt.
Jajko
4,00 dag
Bułka tarta
4,00 dag
Masło
30,00 dag
Pieczarki
1,00 szt.
Natka pietruszki
BABKA ZIEMNIACZANA Z PIECZARKAMI
  1. Jaja umyć, oddzielić żółtka. Ugotowane ziemniaki utłuc na gorąco perforowanym metalowym tłuczkiem, ostudzić i utrzeć z dodatkiem 1 1/2 łyżki masła i z posiekaną pietruszką.
  2. Pieczarki oczyścić, umyć, drobno poszatkować i udusić z dodatkiem reszty tłuszczu, połączyć z masą ziemniaczaną, dodając jednocześnie żółtka i tartą bułkę.
  3. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z białek ubić pianę. Sztywną pianę osolić i ubijać chwilę, a następnie połączyć z przygotowaną masą.
  4. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego, posmarowanego sos, najlepiej pieczarkowy. Zapiekankę posypać szczypiorem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*