- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 60 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 6 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 3 kwietnia 2017
- 1,00 dag
- Chrzan tarty
- 0,50 l
- Żur
- 2,00 l
- Woda
- 4,00 dag
- Tłuszcz
- 12,00 dag
- Śmietana
- 20,00 dag
- Kiełbasa
- 8,00 dag
- Cebula
- 25,00 dag
- Włoszczyzna
- 50,00 dag
- Kość
- 5,00 szt.
- Jajko
- 1,00 szt.
- Ząbek czosnku
- Do ugotowanego wywaru z kości i włoszczyzny dodać żur, zagotować. Cebulę i kiełbasę pokroić w drobną kostkę, przysmażyć na tłuszczu i dodać do zupy.
- Następnie dodać śmietanę, chrzan i roztarty z solą czosnek. Doprawić do smaku solą. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo lub z ziemniakami.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!