ŻUR STRYSZEWSKI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
30 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
10,00 dag
Kiełbasa zwyczajna
10,00 dag
Szynka
50,00 dag
Boczek wędzony
1,50 l
Woda
0,25 dag
Żur
3,00 dag
Pietruszka
7,00 dag
Marchew
15,00 dag
Pieczarki
10,00 dag
Schab pieczony
3,00 szt.
Jajko
12,00 dag
Śmietana
10,00 dag Kiełbasa zwyczajna10,00 dag Szynka50,00 dag Boczek wędzony1,50 l Woda0,25 dag Żur3,00 dag Pietruszka7,00 dag Marchew15,00 dag Pieczarki10,00 dag Schab pieczony3,00 szt. Jajko12,00 dag Śmietana
ŻUR STRYSZEWSKI
  1. Boczek zalać wodą, ugotować. Gdy będzie miękki, wyjąć, a do wywaru włożyć poszatkowane na grubej tarce warzywa i pieczarki.
  2. Gdy warzywa będą miękkie, wlać żur, śmietanę, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. Na kilka minut przed podaniem włożyć pokrojony w paski boczek, schab, szynkę i kiełbasę.
  4. Dodać pokrojone na ćwiartki jajka ugotowane na twardo. Podawać z ziemniakami lub z chlebem

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*