ŻUR NIEDŹWIEDZKI

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
10 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
25,00 dag
Włoszczyzna
0,25 l
Żur
2,50 l
Woda
1,00 dag
Chrzan tarty
12,00 dag
Śmietana
25,00 dag
Kiełbasa biała
2,00 szt.
Jajko
1,00 szt.
Ząbek czosnku
2,00 szt.
Liść laurowy
2,00 szt.
Ziele angielskie
1,00 łyż.
Majeranek
25,00 dag Włoszczyzna0,25 l Żur2,50 l Woda1,00 dag Chrzan tarty12,00 dag Śmietana25,00 dag Kiełbasa biała2,00 szt. Jajko1,00 szt. Ząbek czosnku2,00 szt. Liść laurowy2,00 szt. Ziele angielskie1,00 łyż. Majeranek
ŻUR NIEDŹWIEDZKI
  1. Białą kiełbasę ugotować w wywarze z włoszczyzny, wyjąć.
  2. Do odcedzonego wywaru dodać żur, śmietanę i wszystkie przyprawy, zagotować.
  3. Na talerze kłaść porcje kiełbasy, po 2—3 cząstki jajka na twardo, zalać żurem. Podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*