- Czas przygotowania
- 10 minut
- Czas gotowania
- 50 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 8 maja 2017
- 1,00 l
- Serwatka
- 20,00 dag
- Kasza jaglana
- 12,00 dag
- Śmietana
- 1,00 dag
- Mąka
- 50,00 dag
- Ziemniaki
- 1,00 łyżka
- Cukier
- 1,00 szt.
- Natka pietruszki
- Kaszę jaglaną ugotować w wodzie do miękkości.
- Następnie zalać ją serwatką, dodać śmietanę rozmąconą z mąką, zagotować.
- Doprawić solą, cukrem, dodać koper lub natkę pietruszki.
- Ziemniaki ugotować osobno, pokroić w kostkę lub plasterki, rozłożyć na talerze, zalać zupą.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!