ZUPA Z BZU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
10 minut
Czas gotowania
45 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Kolacja
Autor
Opublikowano
30,00 dag
Świeże jagody czarnego dzikiego bzu
1,50 l
Woda
10,00 dag
Cukier
1,50 dag
Mąka pszenna
0,10 l
Mleko
30,00 dag Świeże jagody czarnego dzikiego bzu1,50 l Woda10,00 dag Cukier1,50 dag Mąka pszenna0,10 l Mleko
ZUPA Z BZU
  1. Jagody bzu zalać wodą i gotować przez pół godziny, przy każdym zakipieniu kropiąc zimną wodą.
  2. Następnie przetrzeć je przez sito, dodać cukier i mleko, zagęścić mąką pszenną rozprowadzoną w zimnej wodzie, zagotować. Podawać z grzankami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*