ZUPA Z BARANINY

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
6 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
25,00 dag
Baranina z kością
25,00 dag
Włoszczyzna
1,50 l
Woda
8,00 dag
Cebula
50,00 dag
Ziemniak
2,00 dag
Tłuszcz
2,00 dag
Mąka
1,00 szt.
Ząbek czosnku
1,00 szt.
Natka pietruszki
25,00 dag Baranina z kością25,00 dag Włoszczyzna1,50 l Woda8,00 dag Cebula50,00 dag Ziemniak2,00 dag Tłuszcz2,00 dag Mąka1,00 szt. Ząbek czosnku1,00 szt. Natka pietruszki
ZUPA Z BARANINY
  1. Ugotować wywar z baraniny, włoszczyzny i cebuli, przecedzić. Do przecedzonego wywaru dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, ugotować do miękkości.
  2. Następnie dodać pokrojoną baraninę, marchew i pietruszkę z wywaru. Zupę zaprawić zasmażką z tłuszczu i mąki, dodać roztarty czosnek, zagotować. Podawać posypaną natką pietruszki.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*