- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 60 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 6 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 25 kwietnia 2017
- 25,00 dag
- Baranina z kością
- 25,00 dag
- Włoszczyzna
- 1,50 l
- Woda
- 8,00 dag
- Cebula
- 50,00 dag
- Ziemniak
- 2,00 dag
- Tłuszcz
- 2,00 dag
- Mąka
- 1,00 szt.
- Ząbek czosnku
- 1,00 szt.
- Natka pietruszki
- Ugotować wywar z baraniny, włoszczyzny i cebuli, przecedzić. Do przecedzonego wywaru dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, ugotować do miękkości.
- Następnie dodać pokrojoną baraninę, marchew i pietruszkę z wywaru. Zupę zaprawić zasmażką z tłuszczu i mąki, dodać roztarty czosnek, zagotować. Podawać posypaną natką pietruszki.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!