ZUPA Z BARANIEGO MOSTKU

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
łatwy
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
5,00 łyżka
Ryżu
2,00 Szklanki
Przecieru pomidorowego
4,00 szt.
Ząbki czosnku
4,00 szt.
Cebule
0,70 Kilogram
Mostku baraniego
5,00 szt.
Suszonych śliwek
8,00 łyżka
Posiekanej zielonej pietruszki
1,00 szczypt
Soli
1,00 szczypt
Pieprzu
5,00 łyżka Ryżu2,00 Szklanki Przecieru pomidorowego4,00 szt. Ząbki czosnku4,00 szt. Cebule0,70 Kilogram Mostku baraniego5,00 szt. Suszonych śliwek8,00 łyżka Posiekanej zielonej pietruszki1,00 szczypt Soli1,00 szczypt Pieprzu
ZUPA Z BARANIEGO MOSTKU
  1. Mięso umyć, pokrajać na niewielkie kawałki, tak aby wypadły 3-4 kawałki na porcję zupy, włożyć do garnka z wrzącą wodą, osolić, gotować pod przykryciem 1 1/2-2 godziny.
  2. Po tym czasie dodać obraną, opłukaną i drobno posiekaną cebulą oraz roztarty z solą czosnek. Ryż przebrać, umyć. Śliwki umyć i wydrylować. Ryż i śliwki dodać do zupy, gotować około 20 minut.
  3. Ugotowaną zupę połączyć z przecierem pomidorowym lub pokrajanymi pomidorami obranymi ze skórki i podsmażonymi na maśle (margarynie).
  4. Gotować chwilę. Sprawdzić smak, ewentualnie przyprawić solą i pieprzem. Podawać zaraz po przyrządzeniu z pieczywem lub ziemniakami, dodając do każdej porcji 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki z koperkiem.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*