- Czas przygotowania
- 20 minut
- Czas gotowania
- 40 minut
- Poziom trudności
- średni
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Obiad
- Autor
- Opublikowano
- 9 maja 2017
- 1,00 dag
- Grzyby suszone
- 1,50 l
- Woda
- 25,00 dag
- Włoszczyzna
- 50,00 dag
- Kość
- 25,00 dag
- Soczewica
- 8,00 dag
- Cebula
- 6,00 dag
- Margaryna
- 2,00 dag
- Mąka
- 12,50 dag
- Śmietana
- 1,00 szt.
- Natka pietruszki
- Soczewicę ugotować do miękkości. Grzyby ugotować, pokroić w paski.
- Cebulę zrumienić na margarynie, dodać mąkę zrumienioną osobno na margarynie.
- Ugotowany i przecedzony wywar z kości i włoszczyzny połączyć z soczewicą, grzybami i zasmażką, doprawić śmietaną, pieprzem i solą, zagotować.
- Podawać z makaronem i posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!