ZUPA WOLSKA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
1,00 dag
Grzyby suszone
1,50 l
Woda
25,00 dag
Włoszczyzna
50,00 dag
Kość
25,00 dag
Soczewica
8,00 dag
Cebula
6,00 dag
Margaryna
2,00 dag
Mąka
12,50 dag
Śmietana
1,00 szt.
Natka pietruszki
1,00 dag Grzyby suszone1,50 l Woda25,00 dag Włoszczyzna50,00 dag Kość25,00 dag Soczewica8,00 dag Cebula6,00 dag Margaryna2,00 dag Mąka12,50 dag Śmietana1,00 szt. Natka pietruszki
ZUPA WOLSKA
  1. Soczewicę ugotować do miękkości. Grzyby ugotować, pokroić w paski.
  2. Cebulę zrumienić na margarynie, dodać mąkę zrumienioną osobno na margarynie.
  3. Ugotowany i przecedzony wywar z kości i włoszczyzny połączyć z soczewicą, grzybami i zasmażką, doprawić śmietaną, pieprzem i solą, zagotować.
  4. Podawać z makaronem i posiekaną natką pietruszki.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*