ZUPA SAPIESZANKA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
60 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Obiad
Autor
Opublikowano
8,00 dag
Cebula
3,00 dag
Koncentrat pomidorowy
1,50 l
Woda
25,00 dag
Włoszczyzna
50,00 dag
Kość
25,00 dag
Podroby z kury
10,00 dag
Groszek zielony
4,00 dag
Tłuszcz
2,00 dag
Mąka
12,00 dag
Śmietana
1,00 szt.
Natka pietruszki
1,00 łyżka
Cukier
8,00 dag Cebula3,00 dag Koncentrat pomidorowy1,50 l Woda25,00 dag Włoszczyzna50,00 dag Kość25,00 dag Podroby z kury10,00 dag Groszek zielony4,00 dag Tłuszcz2,00 dag Mąka12,00 dag Śmietana1,00 szt. Natka pietruszki1,00 łyżka Cukier
ZUPA SAPIESZANKA
  1. Ugotować wywar z warzyw, kości i podrobów z dodatkiem cebuli, przecedzić.
  2. Włoszczyznę z wywaru pokroić w paski. W taki sam sposób pokroić podroby ugotowane w wywarze.
  3. Do wywaru dodać pokrojone warzywa, podroby, koncentrat pomidorowy, uprzednio podduszony na tłuszczu, groszek zielony, cukier, sól.
  4. Całość podprawić zawiesiną z mąki" i śmietany — zagotować. Podawać z lanymi kluskami i posiekaną natką pietruszki.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*