- Czas przygotowania
- 15 minut
- Czas gotowania
- 60 minut
- Poziom trudności
- łatwy
- Porcje
- 4 osoby
- Posiłek
- Przekąska
- Autor
- Opublikowano
- 11 stycznia 2017
- 30,00 dag
- Świeży ogórek
- 1,25 l
- Woda
- 25,00 dag
- Włoszczyzna bez kapusty
- 2,00 dag
- Koperek
- 2,00 dag
- Szczypiorek
- 1,00 dag
- Mąka
- 2,00 dag
- Masło
- 12,00 dag
- Śmietana
- 4,00 szt.
- Liść szczawiu
- Ugotować wywar z włoszczyzny i przecedzić go. Ogórki obrać, rozkroić na 4 części, wybrać ziarna, cienko pokroić.
- W rondelku udusić ogórki na maśle, dodać do nich posiekany szczaw i szczypiorek. Wszystko dodać do wywaru, zaprawić śmietaną roztrzepaną z mąką, posolić, zagotować.
- Podawać posypaną posiekanym koperkiem z ziemniakami i kawałkiem surowego masła.
Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!