ZUPA MARIACKA

No votes yet.
Please wait...
Czas przygotowania
20 minut
Czas gotowania
40 minut
Poziom trudności
średni
Porcje
4 osoby
Posiłek
Przekąska
Autor
Opublikowano
5,00 dag
Ser żółty
10,00 dag
Cielęcina bez kości
0,70 l
Wywar z warzyw
3,00 szt.
Żółtko
1,00 łyż.
Gałka muszkatołowa
5,00 dag Ser żółty10,00 dag Cielęcina bez kości0,70 l Wywar z warzyw3,00 szt. Żółtko1,00 łyż. Gałka muszkatołowa
ZUPA MARIACKA
  1. Mięso pokroić w kostkę, wrzucić do wywaru z warzyw, ugotować do miękkości. Dodać przyprawy, starty żółty ser, zagotować.
  2. Odstawić z ognia, zaciągnąć żółtkami. Podawać w filiżankach z grzankami.

Brak komentarzy, bądź pierwszy, aby go zostawić!

Dodaj komentarz

Uwaga: Użytkownicy są proszeni o powstrzymanie się od obelg, przekleństw i wulgarnych wypowiedzi. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy bez uprzedzenia lub wyjaśnienia.

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są podpisane za pomocą *

*
*